thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
3 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--

Składniki

  • 600 g miąższu dyni
  • 2 cytryny
  • 1 cm świeżego imbiru, obranego
  • 3 łyżki Calvadosu, lub innego winiaku jabłkowego
  • 100 g cukru / xylitolu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 3 goździki
  • 1/2 łyżeczki agaru bądź żelatyny, opcjonalnie

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  umieszczamy w kielichu dynię, 1 całą cytrynę (bez pestek),goździki i imbir i miksujemy 6 sekund, obroty 8.

     

    2. dodajemy sok z drugiej cytryny i gotujemy dżem :

    czas 10 minut / obroty 2 / temperatura 100

     

    3. konfiturę ponownie mixujemy 15 sekund / obroty 9

     

    4.  przelewamy do suchych, wyparzonych słoiczków, stawiamy do góry dnem na 15 minut

Porady

Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)

 

 

 

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

KONFITURY Z DYNI Z CALVADOSEM I IMBIREM

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 15, 2012 at 15:24

    tmrc_emoticons.) Cieszę się , że przepis się spodobał , pozostaje mi życzyć smacznego! tmrc_emoticons.;)

    ps

    Calvadosu oczywiście można dać więcej Party

    Pozdrawiam!

  • sierpnia 13, 2012 at 16:29
    5.0

    To musi być dobre! Dodaję do ulubionych.Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • sierpnia 13, 2012 at 08:17
    5.0

    Ooo, to jest przepis w moich klimatach  tmrc_emoticons.) Bardzo lubię takie połączenia  tmrc_emoticons.) Dodaję do wypróbowania jak już będą dynie  tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

Are you sure to delete this comment ?