Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
3
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
Składniki
- 600 g miąższu dyni
- 2 cytryny
- 1 cm świeżego imbiru, obranego
- 3 łyżki Calvadosu, lub innego winiaku jabłkowego
- 100 g cukru / xylitolu
- 1/2 łyżeczki cynamonu, mielonego
- 3 goździki
- 1/2 łyżeczki agaru bądź żelatyny, opcjonalnie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
umieszczamy w kielichu dynię, 1 całą cytrynę (bez pestek),goździki i imbir i miksujemy 6 sekund, obroty 8.
2. dodajemy sok z drugiej cytryny i gotujemy dżem :
czas 10 minut / obroty 2 / temperatura 100
3. konfiturę ponownie mixujemy 15 sekund / obroty 9
4. przelewamy do suchych, wyparzonych słoiczków, stawiamy do góry dnem na 15 minut
Porady
Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Cieszę się , że przepis się spodobał , pozostaje mi życzyć smacznego!
ps
Calvadosu oczywiście można dać więcej
Pozdrawiam!
To musi być dobre! Dodaję do ulubionych.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Ooo, to jest przepis w moich klimatach Bardzo lubię takie połączenia Dodaję do wypróbowania jak już będą dynie
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/