thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
5 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 16/06/13
zmieniono dnia: 16/06/13

Składniki

  • 600 g rabarbaru - waga przed obraniem
  • 700 g truskawek
  • 400 g cukru + 100 g do zasypania rabarbaru
  • 1 cukier waniliowy
  • 10 małych listków mięty truskawkowej
  • sok i skórka otarta z 1 limonki
  • 30 g pektyny lub żel-fix 2:1

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Rabarbar obrać, pokroić w kostkę, zasypać 100 g cukru i zostawić na noc. Nastepnie do naczynia włożyć sam rabarbar bez soku (sok możemy wykorzystać do kompotu) - odważyć i dopełnić do 1000 g truskawkami - u mnie 300 g rabarbaru i 700 g truskawek. Dodać cukier, cukier waniliowy, drobno posiekane listki mięty, sok i skórkę z 1 limonki i gotować czas 15 min/ 100 st/ obr Mieszanie"Mieszanie" , nastepnie dodać pektynę lub żel-fix i gotować jeszcze 5 minut / 100 st/ obr.2. Gorący dżemik przekladamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i ustawiamy na chwilkę do góry dnem.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Dżem truskawkowo-rabarbarowy :-)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?