- TM 31
Składniki
- sernik na zimno (np. delekta, dr oetker, itp.)
- 650 gschłodzonego mleka
- 1 galaretka o ulubionym kolorze, smaku
- 0,5 litragorącej wody
- 5 jajek
- 1/2 szkl. cukru
- 3/4 szkl. mąki pszennej
- 1/4 szkl. maki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Rozpuścić galaretę w wodzie, pozostawić do ostygnięcia.
2. Oddzielić żółtka od białek
3. Założyć motylek, białka wlać do czystego i suchego naczynia, ubijać 2-3 min, obr. 4
4. Dodać cukier, ubijać 45s, obr 3, dodać żółtka, ubijać 1 min, obr 3
5. Dodać obie mąki i proszek , wymieszać 1 min obr 1-2
6. Przelać do tortownicy, upiec ok 20 - 30 min, tem. 150 st, termoobieg,
7. Upieczony biszkopt wystudzić
8. Założyć motylek, do naczynia wlać mleko i wsypać proszek sernikowy, ubijać 5 min, obr 4
9. Przełożyć masę na zimny biszkopt, wstawić do lodówki na 0,5 godz., po czym wlać na wierzch tężejącą galaretkę i jeszcze raz schłodzić ok 0,5 godz.
10. S M A C Z N E G O !!!
ps. można na masie serowej ułożyć owoce i zalać je galaretką,
ps1. można zamiast biszkopta użyć ciastek biszkoptów
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze