thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
0 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 19/05/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • MASA SEROWA:
  • 1/2 kostki margaryny, (rozpuścić)
  • 500 g białego sera
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1 budyń śmietankowy, lub waniliowy
  • CIASTO:
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki dżemu, (smak nieważny)
  • 2 łyżeczkiciemnego kakao

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.  Roztopić margarynę, wystudzić.

    2. Rozgrzać piekarnik temperatura 180 C.

    3.  Ubić jajka z cukrem, 2 min obr. 3-4.

    4. Włożyć do naczynia ser, rozdrobnić wraz z jajkami 30s obr. 4-5 i 30s. obr. 3.

    5. Dodać  resztę składników, także margarynę wyrobić 30s. zwiększając obr od 1 do 4.

    6. Przełożyć masę serową do innego naczynia.

    7. Do naczynia wrzucić wszystkie składniki na ciasto, wyrobić  1 min 30s, obr. 3-4.

    8. Ciasto  powinno mieć konsystencje gęstej śmietany, jeśli jest zbyt gęste można dodać więcej mleka.

    9. Wlać na blaszkę, na wierzch łyżką nakładać masę serową,

    10. Piec ok 45 min.

    11. S M A C Z N E G O !!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Murzynek z serem

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 8, 2020 at 18:45
    5.0

    Super przepis!

  • lutego 22, 2019 at 19:23
    5.0

    Ciasto wyszlo pyszne. Piekłam 45 min.termoobieg. Zmieniłam tylko proporcje ciasta ciemnego. 0.5 kg mąki+ 1 szklanka mleka+ 1 szklanka oleju+1łyżeczka sody+ 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao. Pozostałe produkty bez zmiany. Do sera dałam maslo i 2 łyżki śmietany kwaśnej, bo robiłam z twarogu Polecam Cooking 7

  • lutego 21, 2019 at 15:48

    wyszedł super, polecam!!

  • lipca 29, 2017 at 12:35

    a mnie sie nie dopiekło w środku. Piekłam na góra/dół. albo nawala piekarnik, albo coś robię nie tak. Teraz dopiekam kolejne 30 min na termoobiegCry. Zobaczymy

  • marca 24, 2017 at 18:30
    5.0

    bardzo dobre ciasto

  • marca 26, 2016 at 15:04

    pyszny, choć bardzo słodki, mimo, że dałam mniej jak w przepisie cukru..dałam też masło zamiast margaryny i olej kokosowytmrc_emoticons.)więcej mleka dolewałam także, wyrosło fajnie, jednak potem opadł, po upieczeniu.. czy miałam go zostawić do wystygnięcia w piekarniku?nie piękę zbyt często, więc nie wiem tmrc_emoticons.~ pyszny także na ciepło Big Smile dałam też łyżeczkę sody, bo bałam się że będzie za bardzo nią czuć tmrc_emoticons.|

  • listopada 6, 2015 at 14:37
    5.0

    Super!  Ale się naszukałam pod hasłem sernik z murzynkiem; proponuję dodać jeszcze pod taka nazwą.

  • sierpnia 24, 2015 at 14:35

    Ciasto dobre ale za dużo mąki w przepisie, dolewałam mleka i to sporo, wolę przepisy , gdzie podaje się wagę a nie na szklanki, mniej naczyń do mycia. Ale ciasto zjedzone !!!

     

  • lipca 14, 2015 at 14:12

    ....zrobiłam....jest przepyszny...dzięki za przepis proszę o jeszcze tmrc_emoticons.;).....pozdrawiam....

  • grudnia 13, 2013 at 18:23

    ciasto pyszne - dodaję do ulubionychtmrc_emoticons.)

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: