thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Spód

  • 300 g płatki kukurydziane
  • 100 g masła
  • 4 łyżki kako

Masa serowa

  • 200 g orzechy laskowe
  • 400 g ser twarogowy
  • 100 g cukru
  • 1 łyżki cukier waniliowy zrobiony w TM
  • 300 g śmietana 30%

Gnasz czekoladowy

  • 200 g czekolada
  • 3 łyżki śmietany 30%
  • 3 łyżki wody
  • 25 g masła

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wsypać płatki kukurydziane i zmiksować 10 sek/obr 6. Przesypać do miseczki.

  2. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wsypać orzechy laskowe i zmiksować 10 sek/obr. 7. Przesypać do miseczki.

  3. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć motylka, dodać schłodzoną śmietanę kremówkę i ubić obr. 3 Przełożyć do miseczki

  4. Spód sernika
  5. Do czystego i suchego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodać masło i roztopić 2,5 min/45 st.C/obr. 2

  6. Dodać zmiksowane płatki kukurydziane, kakao i wymieszać 15 sek/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 4. Wyłożyć masę na dno tortownicy 22 cm, wyrównać i schłodzić 30 minut w lodówce.

  7. Masa serowa
  8. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wsypać zmiksowane orzechy laskowe, dodać ser, cukier, cukier waniliowy i zmiksować 20 sek/obr. 3

  9. Dodać ubitą śmietanę, wymieszać 10 sek/obr. 3. Masę serową wyłożyć na schłodzony spód. Włożyć do lodówki.

  10. Gnasz czekoladowy
  11. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć czekoladę w kawałkach i zmiksować 10 sek/obr.7. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.

  12. Dodać śmietanę, wodę, masło, podgrzewać 5 min/Varoma/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 1. Wylać na sernik, wyrównać i udekorować Ferrero Rocher

Porady

Pieknie wyglada udekorowany płatkami migdałów lub swieżych kwiatów.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik Rocher_bez pieczenia

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: