- TM 31
Składniki
Rafaello
- 1,5 miarki thermomix wrzącej wody
- 120 gramów cukru kryształu
- 200 gramów masła
- 150 gramów mleka w proszku
- 2 pokruszone wafle
- 5 łyżek likieru Amaretto
- 200 gramów wiórek kokosowych
- 35 całych migdałów bez skórki, (lub całych orzechów laskowych)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego wsyp 120g. cukru kryształu. Zalej go 1,5 miarki thermomix-a wrzącej wody. (ok. 30 sek. pozycja 5)
Odczekaj 15 min. aby roztwór ostudził się.
Do naczynia miksującego z roztworem cukru dodaj składniki:
- masło, mleko w proszku, wafle pokruszone, amaretto i 100gram wiórek kokosowych (ok. 15 sek. pozycja 5)
Przełóż masę to miseczki i umieść w lodówce na minimum 1 godzinę.
Po schłodzeniu wyjmij formuj kuleczki, w środku umieść migdał lub orzech laskowy. Obtocz dokładnie w wiórkach kokosowych.
Mamy nasze domowe rafaello.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Super smak, ale zrobie z polowy porcji nastepnym razem bo sporo ich wychodzi
Super przepis na doła dzięki
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
O już wiem ,że ten przepis polubię - to pewne! :O
Pozdrawiam!
O już wiem ,że ten przepis polubię - to pewne! :O
Super rafaello na babski wieczór Sam dziękuję za przepis