thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 80 g pistacji, wyłuskanych (przed wyłuskaniem około 1)
  • 300 g śmietany, 30 %, schłodzonej
  • 3 łyżki cukru pudru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC, wyłuskane pistacje wysypać na blachę do pieczenia, wstawić do piekarnika, piec około 8-10 min, aż skórki popękają. Przesypać pistację na ściereczkę, potrzeć energicznie, aby pozbyć się skórek.
    2. Do naczynia miksującego włożyć pistacje, zemleć 7 s/obr. 9, przełożyć do innego naczynia.
    3. Na noże w czystym i suchym naczyniu miksującym założyć motylek.
    4. Wlać śmietanę, ubić 1 min/obr. 3.
    5. Dodać cukier puder i rozdrobnione pistacje, wymieszać 10 s/obr. 1.
    6. Przełożyć do pucharków. Przed podaniem można udekorować pistacjami lub posypać kakao.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Krem pistacjowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy