Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
6
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
opublikowany: 16/09/23
zmieniono dnia: 16/09/23
Składniki
Ekspresowe gofry bezglutenowe
- 1 banan
- 160 g mąki ryżowej, białej
- 1 jajko
- 100 g mleka roślinnego
- 50 g oleju, rzepakowy, kokosowy lub rozpuszczone masło klarowane
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0.5 łyżeczki cynamonu, mielonego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystkie składniki włóż do naczynia miksującego i wymieszaj 15s/obr.5.
- Tak przygotowane ciasto smażę w gofrownicy na złoty kolor.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami: dżem, masło orzechowe lub migdałowe, cukier puder, świeże owoce.
Gofry
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Typically waffle batter is made from wheat flour, milk, sugar, butter, and eggs with vanilla extract and salt for flavoring[/b]. They can be made gluten free by substituting a gluten free flour or gluten free flour blend for the wheat flour.
romshippo
wisheshippo
smaczne, szybkie, proste, tylko przetestuję jeszcze ze znacznie mniejszą ilością oleju
Are you sure to delete this comment ?