thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 10min
Czas całkowity
2h 10min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • Proszę podać składniki według następującego wzoru:
  • 1 kg selera
  • 1\2 kg wątróbki drobiowej
  • 30 g boczku, surowego
  • 400 g bułki tartej
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 15 g margaryny
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżeczki soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlać 700 ml wody, seler, boczek, wątróbke, włożyć do przystawki Waroma i gotować na parze 45 min.

    Po ugotowaniu i ostudzeniu, seler obrać, boczek pokroić na kawałki i zemleć razem z wótróbką.

    Czas 50 s.  obr. poz.8

    Nastepnie dodac pozostałe składniki i zmiksować przy pomocy kopystki.

    Czas 1 min. obr. poz.6.

    Masę wyłożyc do wysmarowanej tłuszczem foremki.

    Piec w piekarniku czas ok.1 godz. temp.190 stopni.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

pasztet z selera

Wydrukuj:

Komentarze