thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 02/01/12

Składniki

  • 10 g imbiru, pokrojonego w cienkie plastry
  • 20 g czosnku
  • 25 g oleju
  • 500 g mięsa, wołowego , pokrojonego w kostkę
  • 50 g sosu sojowego
  • 50 g pasty chili z bobem
  • 20 g cukru
  • 100 g pomidorów, pokrojonych na ćwiartki
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 800 g wody
  • 150 g chińskiej białej rzodkwi, pokrojonej w ćwiartki
  • 150 g marchewki, pokrojonej w ćwiartki
  • 250 gchińskiego makaronu jajecznego
  • 1 cebulka dymka, pokrojona w cienkie plasterki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie


    1. Do naczynia miksującego włożyć imbir i czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 8.

    2. Dodać olej, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.

    3. Dodać wołowinę, sos sojowy, pastę chilli i cukier, dusić 4min/Varoma/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / Mieszanie"Mieszanie" .

    4. Dodać pomidory, liść laurowy i wodę, gotować 25min/100°C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / Mieszanie"Mieszanie" .

    5. Dodać białą rzodkiewkę i marchew, gotować kolejne 25min/100°C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / Mieszanie"Mieszanie" . Sprawdzić, czy wołowina się ugotowała, jeżeli nie, przedłużyć czas gotowania.

    6. Dodać makaron jajeczny, gotować 5min/90°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / Mieszanie"Mieszanie" . Podawać w miseczkach, posypaną zieloną cebulką.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa z wołowiny

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: