Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 02/01/12
Składniki
- 10 g imbiru, pokrojonego w cienkie plastry
- 20 g czosnku
- 25 g oleju
- 500 g mięsa, wołowego , pokrojonego w kostkę
- 50 g sosu sojowego
- 50 g pasty chili z bobem
- 20 g cukru
- 100 g pomidorów, pokrojonych na ćwiartki
- 1 liść laurowy, suszony
- 800 g wody
- 150 g chińskiej białej rzodkwi, pokrojonej w ćwiartki
- 150 g marchewki, pokrojonej w ćwiartki
- 250 gchińskiego makaronu jajecznego
- 1 cebulka dymka, pokrojona w cienkie plasterki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć imbir i czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 8.
- Dodać olej, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
- Dodać wołowinę, sos sojowy, pastę chilli i cukier, dusić 4min/Varoma/ "Obroty wsteczne" / "Mieszanie" .
- Dodać pomidory, liść laurowy i wodę, gotować 25min/100°C/"Obroty wsteczne" / "Mieszanie" .
- Dodać białą rzodkiewkę i marchew, gotować kolejne 25min/100°C/"Obroty wsteczne" / "Mieszanie" . Sprawdzić, czy wołowina się ugotowała, jeżeli nie, przedłużyć czas gotowania.
- Dodać makaron jajeczny, gotować 5min/90°C/ "Obroty wsteczne" / "Mieszanie" . Podawać w miseczkach, posypaną zieloną cebulką.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Brawo!!
KAJKQ: czerwona pasta curry jest super, a do gotowania z marchwią i rzodkwią dodaje jeszcze pędów z bambusa
Małe pytanko a co zamiast pasty chili z bobem? Jest możliwy jakiś zamiennik? Pozdrawiam
zupka pyszna taka na sposob tajski,troszke ja zmodyfikowalam dalam mniej imbiru i czosnku,zamiast wolowiny uzylam poledwicy wieprzowej i tym samym skrocilam czas gotowania
polecam
Zupa jest pyszna robiłam już kilka razy tylko zamiast chińskiej rzodkiewki daję normalną rzodkiewkę,Polecam