Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 07/10/14
zmieniono dnia: 07/10/14
Składniki
- 250 g kapusty bialej, pokrojonej na duże kawałki
- 250 g soczewicy, zielonej
- 130 g selera, pokrojonego na duże kawałki
- 250 g Pora, pokrojonego w krążki
- 10 g oleju, z pestek winogron
- 1000 g wody
- 1,5 łyżeczki soli
- 2 łyżki białego octu winnego
- 0,25 łyżeczki ksylitolu
- 4 jaja
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Soczewicę umieścić w koszyczku, opłukać i osuszyć.
- Do naczynia miksującego włożyć kapustę i seler, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
- Dodać krążki pora i olej, dusić 5 min/Varoma/ "Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Dodać wodę i soczewicę, gotować 40 min/100ºC/ "Obroty wsteczne" /obr. "Mieszanie" .
- Dodać sól, ocet i ksylitol, wymieszać 3 s/ "Obroty wsteczne" /obr. 3.
- na patelnie wbić jajko.
- Przykryć patelnię pokrywką, smażyć na wolnym ogniu ok. 7 min,aż jajka się zetną.
- Soczewicę rozłożyć na 4 talerzach, zawartość patelni podzielić na cztery porcje i ułożyć na soczewicy.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze