Składniki
- 1 kg schabu bez kości
- 1 słoiczek musztardy francuskiej, lub innej
- 1 jajko kurze
- 2 ząbki czosnku
- pęczek tymianku
- 50 g bułki tartej
- 1 łyżka oleju
- 1 gotowa marynata do mięs np. prymat
- 5 łyżek oleju do marynaty
- sól,pieprz
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Schab umyć i osuszyć. Przygotować marynatę gotową np firmy prymat - przyprawy wymieszać z 5 łyżkami oleju, dodać zmiażdzone ząbki czosnku i nasmarować nią mięso, odstawić na dwie godziny. Mięso upiec w worku do pieczenia (dodać do worka cztery gałązki rozmarynu) - temperatura 200 stopni przez 1 godzinkę, potem folię otworzyć i piec jeszcze przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Mięso wyjąć i wystudzić.
Do naczynia włożyć słoiczek musztary, posiekany tymianek świeży, jajko, bułkę tartą, 1 łyżkę oleju, sól i pieprz i wymieszać czas 30 sek, obr,poz.3-4.
Tak powstałą masą posmarować ostudzoną szynkę - wierzch i boki - i zapiekać jeszcze 15 minut w temp.200 stopni aż skórka bedzie rumiana.
Podawać na ciepło do obiadu lub na zimno do kanapek.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze