thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 11
thumbnail image 12
thumbnail image 13
thumbnail image 14
thumbnail image 15
thumbnail image 16
thumbnail image 17
thumbnail image 18
thumbnail image 19
thumbnail image 20
thumbnail image 21
thumbnail image 22
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10 thumbnail image 11 thumbnail image 12 thumbnail image 13 thumbnail image 14 thumbnail image 15 thumbnail image 16 thumbnail image 17 thumbnail image 18 thumbnail image 19 thumbnail image 20 thumbnail image 21 thumbnail image 22
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

SZASZŁYKI - SKŁADNIKI

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 mała cebula
  • 0,25 pryki żółtej
  • 1/2 cukinii
  • 1,5 marchewki
  • oregano do posypania
  • przyprawa do opruszenia mięsa
  • oliwa z oliwek
  • 6 pieczarek świeżych
  • 4 szaszłykówki
  • 600 ml wody
  • szczypta soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Krok 1- wykonanie
  1. Mięso kroimy na kawałki, opruszamy przyprawą wg upodobań (ja dałam do kurczaka) i lekko skrapiamy oliwą z oliwek. Mieszamy, by przyprawa dobrze się rozprowadziła.

    Wkładamy do lodówki na noc lub godzinę przed wykonaniem.

    Resztę warzyw kroimy i nadziewamy naprzemiennie każdą szaszłykówkę, tworząc kolorowe szaszłyki.

    Opruszamy na koniec oregano.

     

     

  2. Krok 2 - duszenie
  3. Do naczynia miksującego wlewamy wodę i szczyptę soli dodajemy.

    Na naczynie miksujące układamy Varomę z szaszłykami, zamykamy pokrywą.

    Włączamy 25 min./Varoma/obr.1

    i GOTOWE tmrc_emoticons.)

  4. Można wykorzystać na danie na wynos :) do pracy :)
  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Porady

SMACZNEGO!!!

MOŻNA ŁĄCZYĆ RÓŻNE WARZYWA, BY BYŁO FANTAZYJNIE I KOLOROWO tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

SZASZŁYKI NA VAROMIE

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY