Składniki
nadzienie
- 30 g cebula, pokrojona w ćwiartki
- 50 g papryka, pokrojona w ćwiartki
- 40 g oleju słonecznikowego
- 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 0,5 płaskie łyżeczki do herbaty soli morskiej
- 0,5 płaskiej łyżeczki curry, mielonego
- 300 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry i kości
ciasto
- 100 g sera gouda
- 180 g mąki pszennej, pół na pół
- 500 gramów mleka
- 3 jajka
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżki masła, plus trochę do posmarowania formy
- 0,5 łyżeczki soli, drobnej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wkładamy cebulę i paprykę. 6s/obr.4. Zgarniamy składniki ze ścianek.
Dodajemy
Porady
1.Do naczynia wkładamy cebulę i paprykę. 6s/obr.4
2. Dodajemy olej i filet pokrojony w paski, a także curry, pieprz i sól .Dusimy 10 min/100stopni/"Obroty wsteczne" /obr.1
Przekładamy do koszyczka i czakamy aż odcieknie i ostygnie.
Ciasto
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni
Do naczynia wkładamy żółty ser 10s obr.7
Dodajemy pozostałe składniki ciasta i mieszamy 25s obr 3
Wyłożyć ciasto do nasmarowanej masłem i oprószonej mąką formy. Ciast jest lejące.
Na ciasto ułożyć równomiernie nadzienie z kurczaka
Piec 50 minut lub aż ciasto będzie złocistobrązowe.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze