Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Miniaturowa pieczeń rzymska w boczku i szpinaku
- 60 g cebula
- 1 ząbków czosnek
- 20 g pietruszka świeża, lub suszona
- 1 łyżeczek kminku
- 1 łyżeczki papryki ostrej
- 1 łyżeczki musztarda
- 2 łyżki bułki tartej
- 250 g mięso mielone
- 1 jajko
- sól, pieprz
- 12-16 plastrów boczku
- 4 liście szpinaku, duze
- 4 jajka, ugotowane na twardo
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- rozgrzewamy piekarnik do 200 °
ugotuj jajka
Do "Blokada naczynia miksującego" wkladamy cebule i czosnek 3 sek/obr 5 skladniki zgarnac ze scianek na dno naczynia, dodac oliwe, sol, pieprz, pietruszke, tymianek, papryke, zamiast miarki nalozyc koszyczek , dusic 5 min/120 °/obr 1, dodac mieso, jajko, bulka tarta, musztarda 20 s/ obr 3 , Przygotowujemy 4 małe foremki do zapiekania, na które wykładamy boczek.Bierzemy porcję mięsa mielonego, formujemy na dłoni i do środka wkładamy ugotowane na twardo jajko. Takie kulki przekładamy do naczynek do zapiekania i przykrywamy od góry boczkiem.Pieczemy w 200 ° przez 30 minut. Odstawiamy na 10 minut, by nabrały smaku i mocy urzedowej SMACZNEGO
Porady
POTRZEBNE 4 FOREMKI
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Faktycznie nie napisalam co robic z liscmi szpinaku przepraszam, liscmi nalezy tzn mozna oblozyc miseczki
Ja robiłam bez szpinaku, bo w przepisie nie jest napisane co z nim zrobic Za to w wykonaniu jest tymoianek, którego nie ma w przepisie. Ogólnie bardzo dobre danie
Are you sure to delete this comment ?