thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

kotlety

  • 500 g mięsa wieprzowego, zmielonego w TM ( wczesniej pokroic na kawałki ok 3cmx3cm i zamrozic na 1h lub dodac rozmrozone do połowy
  • bułka tarta, zmielona w TM, ilosc bułki tartej w zależnosci od wielkości jajka, gdy mieso bedzie zbyt mokre dodac wiecej
  • 1 jajko kurze średnie
  • 1 cebula średnia, zmielonego w TM
  • 1 ząbek czosnku, zmielonego w TM
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. cebulę i czosnek zemlec 3s/5obr. (można dodać równiez świeży koperek lub pietruszkę)

    2.dodać mięso, zemlec zamrozone kawalki 10s/6-7 obr.

    3. dodac bułkę tartą, jajko, sól, pieprz

    4.formujemy kotleciki, toczymy je w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni

     

     

Porady

mozna podawac z ziemniakami, ryżem, kaszą z sozem i z surowka, najlepiej sezonową

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mielone tradycyjne

Wydrukuj:

Komentarze