Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
kotlety
- 500 g mięsa wieprzowego, zmielonego w TM ( wczesniej pokroic na kawałki ok 3cmx3cm i zamrozic na 1h lub dodac rozmrozone do połowy
- bułka tarta, zmielona w TM, ilosc bułki tartej w zależnosci od wielkości jajka, gdy mieso bedzie zbyt mokre dodac wiecej
- 1 jajko kurze średnie
- 1 cebula średnia, zmielonego w TM
- 1 ząbek czosnku, zmielonego w TM
- 1 łyżeczka soli
- szczypta pieprzu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. cebulę i czosnek zemlec 3s/5obr. (można dodać równiez świeży koperek lub pietruszkę)
2.dodać mięso, zemlec zamrozone kawalki 10s/6-7 obr.
3. dodac bułkę tartą, jajko, sól, pieprz
4.formujemy kotleciki, toczymy je w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni
Porady
mozna podawac z ziemniakami, ryżem, kaszą z sozem i z surowka, najlepiej sezonową
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Halina63: przykro mi ale patrząc po komentarzu, to inteligencji nie widać... Komentarze powinny odnosić się do przepisu, jeżeli jest niekompletny należy wskazać czego brakuje a nie pisać o sobie... 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Ręce opadają
mimo ze taki prosty, podstawowy przepis - kotleciki sa super.
Halina63:to jak umiesz to co tu robisz? ja jestem z zawodu kucharzem mimo wszystko przegladam tu przepisy. moze faktycznie niektre sa bardzo proste, ale nie kazdy rodzi sie z taka inteligencja jak ty i umie gotowac. wiec po to sa te proste przepisy by od czego zaczac.pozdrawiam cieplutko
Przepis mało czytelny, jeśli chodzi o ilości potrzebnej bułki tartej- dodawałam jej więc "na oko". Same kotlety wyszły smaczne.
Smaczne
Bardzo smaczne kotleciki
Jak dla mnie wyszły trochę za słone... Chciałam spróbować zrobić bardziej fit, dlatego zamiast usmażyć upiekłam je w piekarniku. Wyszło ok
Ale tu nudno....wkurzają mnie te wasze "ach-y" i "och-y" do najzwyklejszego prostego przepisu. A ten przepis jest do kitu...nie kompletny...jeżeli juz ktos publikuje swój przepis to powinien zadać sobie troche trudu...z myslą o tych co sie uczą gotowac lub "oswajać" z termomiksem. Całe szczeście ze ja jestem inteligentna
i potrafie gotowac ale innym ...współczuję.
Rewelacyjne, od dzisiaj tylko te na naszym stole, dziękuję!
Bardzo smaczne, takie jak lubię nic nie trzeba zmieniać. Polecam