Składniki
Kulki miesne
- 1 cebula duza
- 1 marchew srednia
- 2 łyżki śmietany 12%
- 1 ciasto francuskie
- sól
- 3 łyżki bulki tartej
- 1 jajko całe
- pieprz
- 600 gramów łopatki wieprzowej
- 100 gramów oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Mieso pokroić i zmielic w dwoch porcjach obr10/12sek. Przelożyc do innego naczynia.
Cebule i marchewke obrac i pokroic w mniejsze kawałki. Rozdrobnic 4sek / obr5 . Dodac olej. Dusic varoma/obr1/3min
Zostawic do wystudzenia ( ok 20 min ) Dodac mieso, jajko, śmietane, bulke tartą , przyprawy. Wymieszac za pomoca kopystki obr"Obroty wsteczne" /poz5/ 15sek.
Cisto francuskie pociac w cienkie paski. Formować kulki z miesa i zawijac w/g upodobania w ciasto francuskie.
Nagrzać piekarnik do 200stopni. piec ok 30 min.
Podawac z ziemniakami
Kulki
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
wyglada super, dodane do ulubionych zapewne zrobie
ciekawy i smaczny przepis
Szkoda, że zdjęcia ukradzione z bloga bronislawa70.blogspot.com.
To, że coś jest w internecie, nie znaczy, że jest niczyje. Wystarczyło napisać, jakie jest źródło zdjęcia.
Ciekawie wyglada, napewno spróbuje.
Pychotka
przepis mnie zaciekawił, zastanawia mnie czy nie jest mało wyraziste, bo tylko sól i pieprz.
Pytanie czy jak nie dam śmietany to trzeba czymś uzupełnić?
Czy ciasto półfrancuskie się nada?
Bardzo dobre!! robiłam kilka razy Zawsze podaję je z surówką brokułowo-kalafiorową PYCHOTA!!
dodaje do ulubionych
Pycha!
Właśnie się robią