thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
przez Edka
opublikowany: 01/19/14
zmieniono dnia: 08/21/17

Składniki

Kulki miesne

  • 1 cebula duza
  • 1 marchew srednia
  • 2 łyżki śmietany 12%
  • 1 ciasto francuskie
  • sól
  • 3 łyżki bulki tartej
  • 1 jajko całe
  • pieprz
  • 600 gramów łopatki wieprzowej
  • 100 gramów oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Kulki
  1. Mieso pokroić i zmielic w dwoch porcjach obr10/12sek. Przelożyc do innego naczynia.

    Cebule i marchewke obrac i pokroic w mniejsze kawałki. Rozdrobnic  4sek / obr5 . Dodac olej. Dusic varoma/obr1/3min

    Zostawic do wystudzenia ( ok 20 min ) Dodac mieso, jajko, śmietane, bulke tartą , przyprawy. Wymieszac za pomoca kopystki obrObroty wsteczne"Obroty wsteczne" /poz5/ 15sek.

    Cisto francuskie pociac w cienkie paski. Formować kulki z miesa i zawijac w/g upodobania w ciasto francuskie.

    Nagrzać piekarnik do 200stopni. piec ok 30 min.

     Podawac z ziemniakami

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kulki mięsne w cieście francuskim

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?