Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
50min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 22/05/11
zmieniono dnia: 22/02/14

Składniki

  • 2 łyżeczki czerwonej papryki, słodkiej
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 kostki rosołowe drobiowe
  • 250 g wody
  • 350 g ziemniaków, pokrojonych w kosteczkę
  • 800 gkiszonej kapusty (odsączonej)
  • 500 g piersi z indyka
  • 30 g oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 przepołowiona cebula
  • 100 ggęstej śmietany do zup

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek rozdrobnić 5 sek./obr.5. Dodać olej i dusić 3mni./Varoma/Mieszanie"Mieszanie" . Dodać mięso pokrojne w kostkę ( 2x2 cm ) i dusić dalej 5 min./Varoma/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /Mieszanie"Mieszanie" . Dodać pozostałe składniki oprócz śmietany i gotować 25min./100st./Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr.1. Dodać śmietanę i podgrzewać 2 min./90st./Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.1 pomagać sobie kopystką.

    Smacznego tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kociołek z kiszoną kaputą i indykiem

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?