thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Indian Chicken Curry

  • 500 gramy cebula, obrana i pokrojona w ćwiartki
  • 600 gramy piersi z kurczaka, pokrojona w kostkę 2-3 cm
  • 200 gramy masło klarowane
  • 1 łyżeczki sól
  • 1 łyżki koncentrat pomidorowy

  • 1 łyżeczki kurkuma, mielona
  • 1 łyżki czosnek, granulowany
  • 1/2 łyżeczki chili, mielone, odpowiada za ostrość
  • 3 -4 łyżeczki curry, mielone
  • 250 gramy woda
  • 2-3 łyżeczki przyprawa garam masala
  • 3-4 łyżki kolendra, świeża

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    cebula obrać, pokroic na ćwiartki, wrzucić do misy
  1. cebula obrać, pokroic na ćwiartki, wrzucić do misy, założyć miarkę Miksowanie"Miksowanie" 15
    Mieszanie"Mieszanie" 4
  2. wyciągnąć cebulę do innego naczynia, może trochę cebuli zostać
  3. dodać do misy 200 gramów masła klarowanego w kawałkach Podgrzewanie"Podgrzewanie" podgrzewamy 30 sekund temperatura 90, aż się trochę roztopi masło
  4. dodajemy pokrojoną wcześniej cebulę
  5. Podgrzewanie"Podgrzewanie" 80 minut 105 stopni, obroty 2,5 z koszkiem na górze
  6. założyć miarkę iMiksowanie"Miksowanie" 12 sekund obr 6
  7. dodać 250 gr wody
  8. dodać łyżeczkę soli
  9. dodać łyżkę koncentratu pomidorowego
  10. dodać łyżeczkę kurkumy
  11. dodać łyżkę czosnku granulowanego lub w proszku
  12. dodać pół łyżeczki chili w proszku (można dać więcej dla większej ostrości)
  13. dodac 3-4 pełne łyżeczki curry w proszku
  14. założyć miarkę,Miksowanie"Miksowanie" 12 sekund obr 5
  15. zakładamy osłonę noża miksującego
  16. na osłonę dajemy pokrojone mięso
  17. zakładamy na górę pokrywy koszyczek
  18. Podgrzewanie"Podgrzewanie" 40 minut 98 stopni obroty 1,5
  19. dodajemy 3-4 łyżki kolendry - same liście pokrojone
  20. dodajemy 2-3 łyżeczki garam masala
  21. Podgrzewanie"Podgrzewanie" 10 minut 100 stopni obr 1,5

Porady

potrzebna osłona noża

Curry można zjeść z ryżem, chlebem tostowym itp

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Indian Chicken Curry z osłoną noża

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?