thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
55min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
przez ulka01
opublikowany: 01/30/16
zmieniono dnia: 01/30/16

Składniki

składniki:

  • 3 ząbki czosnku
  • 50 g cebulek dymek, pokrojonych na kawałki
  • 1 mała czerwona papryczka chili, bez pestek
  • 20 g oleju arachidowego
  • 600 g karkówki, pokrojonej na kawałki
  • 50 g sosu sojowego
  • 250 g ryżu jaśminowego
  • 250 g pędów bambusa, z puszki lub ugotowanych, pokrojonych w paski
  • 120 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
  • 20 g cukru
  • 300 g wody
  • 20 g wina ryżowego
  • 2 szczypty białego pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć czosnek, cebulkę dymkę i papryczkę chili, rozdrobnić 3s/obr. 5

    2. Dodać olej arachidowy, podgrzać 3 min/Varoma/ obr. 1

    3. Dodać pokrojoną na kawałki karkówkę i sos sojowy, goować 10 min/Varoma/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.Mieszanie"Mieszanie" . W tym czasie ugotować ryż jaśminowy w garnku, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

    4. Do naczynia miksującego dodać pozostałe składniki, gotować 30min/100C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.Mieszanie"Mieszanie"

    Podawać w miseczce, z dodatkiem ryżu.

Porady

Można podawać z makaronem. 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Duszona wieprzowina z pędami bambusa

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?