Składniki
składniki:
- 3 ząbki czosnku
- 50 g cebulek dymek, pokrojonych na kawałki
- 1 mała czerwona papryczka chili, bez pestek
- 20 g oleju arachidowego
- 600 g karkówki, pokrojonej na kawałki
- 50 g sosu sojowego
- 250 g ryżu jaśminowego
- 250 g pędów bambusa, z puszki lub ugotowanych, pokrojonych w paski
- 120 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
- 20 g cukru
- 300 g wody
- 20 g wina ryżowego
- 2 szczypty białego pieprzu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć czosnek, cebulkę dymkę i papryczkę chili, rozdrobnić 3s/obr. 5
2. Dodać olej arachidowy, podgrzać 3 min/Varoma/ obr. 1
3. Dodać pokrojoną na kawałki karkówkę i sos sojowy, goować 10 min/Varoma/"Obroty wsteczne" /obr."Mieszanie" . W tym czasie ugotować ryż jaśminowy w garnku, zgodnie z przepisem na opakowaniu.
4. Do naczynia miksującego dodać pozostałe składniki, gotować 30min/100C/"Obroty wsteczne" /obr."Mieszanie" .
Podawać w miseczce, z dodatkiem ryżu.
Porady
Można podawać z makaronem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze