Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
50min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

Bigos

  • 10 g suszonych grzybów
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 8 Śliwek suszonych
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka bulionowa
  • 500 g Mięsa wieprzowego ( szynka, karkówka , łopatka )
  • 200 g Boczku wędzonego lub kiełbasy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Bigos
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3 sek/obr. 5, zgarnąć na dno naczynia,

    2. Dodać olej, poddusić 5 min / varoma/ obr. 1,

    3. Dodać warzywa, rozdrobnić 8 sek / obr.5,, zgarnąć kopystką ze ścianek na dno daczynia,

    4. Wlać wodę, dodać kapustę kwaszoną, grzybki, lliść laurowy, zielę angielskie i kostkę bulionową. Gotować 40 min / varoma/obr. 1 / wsteczne .





















                1. 5. Mięso pokroić, przyprawić solą, pieprzem, papryka słodka i ostrą do smaku. Przesmażyć w garnku razem z pokrojonym boczkiem lub kiełbasą i suszonymi śliwkami. Pod koniec smażenia dodać koncentrat i jeszcze chwilę smażyć mieszając.





                  6. Zawartość naczynia miksującego przełożyć do garnka z mięsem wymieszać łyżką.






                  Można w jeszcze pogotowac na małym ogniu. Bigos odgrzewany jest coraz lepszy.




















    S M A C Z N E G O !


























































Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bigos

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?