thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
35 plaster/plastry/plastrów
Poziom
--

Składniki

  • masło
  • otręby lub płatki owsiane do obsypania blachy
  • 50 gram drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 150 gram wody
  • 500 gram mąki pszennej
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soli
  • 60 gram płatków owsianych
  • 30 gram siemienia lnianego
  • 60 gram pestek słonecznika
  • 40 gram pestek dyni
  • 350 gram ciepłej wody (ale nie gorącej)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Blachę (ok 35 cm długości) wysmarować masłem i obsypać otrębami lub płatkami owsianymi wg. uznania

    2. Do naczynia miksującego włożyć drożdże, cukier i 150 gram wody. Podgrzać 2min/37st.C/obr.1

    3. Dodać mąkę, płatki owsiane, siemienie, słonecznika, dynię, miód, sól i 350 gram ciepłej wody. Wymieszać 3min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

    4. Ciasto wylać do przygotowanej blachy. Piec 20 min w temp. 160 st.C +termoobieg, następnie wierzch chleba posmarować masłem i piec jeszcze 30-35 min w temp. 200st.C

     

    Do chleba można dodać także otręby, sezam, kminek według gustu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chlebek "Darii"

Wydrukuj:

Komentarze