thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
6min
Czas całkowity
56min
porcja/porcje/porcji
15 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 24/09/13
zmieniono dnia: 24/09/13

Składniki

na chleb

  • 320 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju
  • 130 g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 6 g suchych drożdży
  • 40 g siemienia lnianego
  • 375 g mąki pszennej, typ 650

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    chleba
  1. Do naczynia wlać wodę, wsypać drożdze, dodać cukier. Podgrzać 2,5 min/ 37*/ obr. 2.

  2. Dodać resztę składników. Wyrobić 3 min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / Ciasto"Ciasto" .

  3. Przełożyć do formy o wymiarach 26x12x8 i odstawić do wyrośnięcia nieco ponad formę.

  4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*. Po wstawieniu temperaturę zwiększyć na 180*. Piec około 50  min.

Porady

Dla tych, którzy nie chcą cukru, myślę że można go pominąć tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb pszenno-kukurydziany

Wydrukuj:

Komentarze