thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 2,5 MT gorącej wody
  • 90 g płatków owsianych, górskich
  • 220 gobranych jabłek
  • 40 g drożdzy
  • 1 łyzeczka cukru
  • 380 g mąki
  • 1 łyzeczka soli
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Płatki zalać gorącą wodą,odstawić na 10 min.

    2.Jabłka rozdrobnić czas 10 sek,obr.poz .4

    3.Zgarnąć jabłka ze ścianek naczynia miksującego,dodać namoczone płatki oraz pozostałe składniki wg podanej kolejności i wyrabiać czas 2 min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

    4.Ciasto wyłozyć na wąską blaszkę o długości ok.30 cm,pozostawić do wyrośnięcia na ok.20 minut.

    5.Piec ok.40-45 minut,temp.ok180-200 St C.

    -----SMACZNEGO-----

    Przepis pochodzi z książki Miodowy tydzień z thermomixem.Chleb bardzo smakował mojej rodzince tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb jabłkowy z tymiankiem

Wydrukuj:

Komentarze