3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Malinowy sernik na zimno


Wydrukuj:
4

Składniki

100 g

Malinowy sernik na zimno

  • 100 g cukru
  • 200 g herbatników
  • 200 g nutelli
  • 60 g masła
  • 800 g twarogu
  • 3 opakowania galaretki malinowej
  • maliny, mogą być mrożone
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Zagotować wodę i odwarzyć:
    - w jednym 250 g, dodać jedną galaretkę,
    - w drugim 750 g, dodać 2 galaretki,
    wymieszać do rozpuszczenia, odstawić do ostygnięcia.

    2. Do Blokada naczynia miksującego wsypać cukier, zmielić 15s/obr. 10; cukier puder odstawić do innego naczynia.

    3. Do Blokada naczynia miksującego włożyć herbatniki, rozdrobnić 10s/obr.6;
    dodać Nutellę, wymieszać 10s/obr.6; przełożyć do tortownicy (ja mam 28x18, myślę że tortownica o średnicy 26 bedzie ok), docisnąć do dna i wstawić do lodówki.

    4. Do Blokada naczynia miksującego włożyć masło, roztopić 3 min/50°C/obr.1. Pozostawić w Blokada naczynia miksującego do ostudzenia na ok. 10 min.

    5. Dodać twaróg i przygotowany cukier puder, zmieszać 1min30s/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką na dno Blokada naczynia miksującego

    6. Dodać ostudzoną galaretkę (250g), zmiksować 1min/obr.6; Przełożyć do tortownicy, wyrównać kopystką, odstawić do lodówki na ok. 30 min do stężenia.

    7. Na tężejącym serniku poukładać maliny, zalać galaretką (750g) i zostawić do całkowitego stężenia (najlepiej na noc).
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Sernik najlepiej przygotować dzień wcześniej, jest smaczny i szybki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy