3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Likier Bueno


Wydrukuj:
4

Składniki

1 butelka/butelki/butelek

Likier Bueno

  • 40 zamrożonych kostek Kinder Bueno, (tj. 5 batonów)
  • 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego, ok. 500 g
  • 250 gramów wódki
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Zamrożone kostki Kinder Bueno mielimy Blokada naczynia miksującego 15 s/obr 10.
    2. Dodać mleko skondensowane, podgrzać 5 min/70 st./obr. 3.
    3. Dodać wódkę, wymieszać 30 s/obr. 3.
    4. Likier gotowy, przelać do butelki i smakować tmrc_emoticons.;-)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Nie zapomnij zamrozić Bueno,
przed podaniem wstrząsnąć butelką.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Konsystencja gładziutka Dałam więcej kinder...

    Zgłoszony przez Slodkamanufaktura na listopada 18, 2019 at 18:44.

    Konsystencja gładziutka tmrc_emoticons.) Dałam więcej kinder bueno - 7 batoników, do tego wódki 150 ml i 100 ml spirytusu. Mocne w gebie ale pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a z jakich bueno robicie?jasne czy ciemne?

    Zgłoszony przez olamalina na września 8, 2019 at 15:26.

    a z jakich bueno robicie?jasne czy ciemne?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha.......

    Zgłoszony przez Edyta Rojszczyk na stycznia 5, 2019 at 14:39.

    Pycha.......Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Komentarz na "świeżo" (przepis robiony dziś):...

    Zgłoszony przez a.s-k na kwietnia 10, 2018 at 22:36.

    Komentarz na "świeżo" (przepis robiony dziś): smak ok - dałam odrobinę mniej wódki, a i tak całkiej mocny wyszedł likier. Nie wiem czy później się rozpuszczą cząsteczki batona, więc myślę, że warto podczas przelewania do butelki, przefiltrować likier.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super!pychotka

    Zgłoszony przez marenku na grudnia 22, 2017 at 12:05.

    super!Smilepychotka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze