Tu jesteś:
4
Składniki
1 butelka/butelki/butelek
Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy
- 150 g świeżego imbiru
- 500 g wody
- 150 g soku z cytryn ( 3-4 cytryny )
- 180 g miodu
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1
Do naczynia miksującego włóż imbir, rozdrobnij 4 s/obr. 6 i dociśnij szpatułką. - 2
Dodać wodę, umieścić wkład do gotowania na pokrywie naczynia miksującego zamiast miarki jako osłonę przeciwbryzgową i gotować 8 min/100°C/obr. 1. Zawartość miski przesypujemy na drobne sitko i wyciskamy łyżką. Naczynie miksujące opłucz, włóż z powrotem bulion imbirowy i poczekaj, aż ostygnie do rzeczywistej temperatury na wyświetlaczu wynoszącej 40°C (trwa to ok. 20 minut). - 3
Dodać sok z cytryny i miód, wymieszać 30 sekund/prędkość 5, przelać do czystej butelki (ok. 0,7 l) i podawać jako shot lub przechowywać w lodówce
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz