Tu jesteś:
4
Składniki
0 kawałek/kawałki/kawałków
Ciasto / chleb bananowy
- 4 banany , dojrzałe
- 175 g cukru trzcinowego
- 250 g mąki
- 1 jajko
- 1 łyżeczek sody oczyszczonej
- 1 łyżeczek proszku do pieczenia
do pieczenia
- bułka tarta
- masło
-
6
55min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Włącz piekarnik i nagrzej do 170 stopni, nasmaruj blachę masłem i oprusz bułka tartą.
2. Do misy wrzuć obrane banany ➡️ 5s/ ob 4
3. Dodaj olej, cukier i jajko ➡️ 20 s / ob 6
4. Dodaj mąkę , proszek i sodę 15 s / ob 5,5
5. Wlej ciasto na blachę i piecz w 170' ok 50 min* ( ja włączam opcje grzanie góra i dół )
*sprawdz długa wykałaczką ciasto przed wyjęciem. W razie kiedy ciasto lepi się do wykałaczki, piecz do momentu ale wykałaczka będzie sucha.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Przepis jest na blaszkę o wymiarach 30cm x12 cm
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSzybki i smaczny chleb bananowy!
Szybki i smaczny chleb bananowy!
Rzekła lilia do motyla: "nikt nie patrzy, niech pan zapyla!"
Jonka_iwonka:dziękuje
Jonka_iwonka:dziękuje
abyjos:Oleju daj 100-110 g ...
abyjos:Oleju daj 100-110 g
niestety nie moge edytowac przepisu, przepraszam za klopot
Genialny!!! Oleju dalam 50g. I powiem szczerze ze...
Genialny!!! Oleju dalam 50g. I powiem szczerze ze zapomnialam wysmarowac blachy maslem i nic nie przywarl, ladnie odchodzi od blachy. Naprawde bardzo pyszny, dzici mi zjadly jeszcze zanim ostygl
Witam a iel oleju? bo nei ma w przepisie?
Witam a iel oleju? bo nei ma w przepisie?