Tu jesteś:
4
Składniki
24 porcja/porcje/porcji
-
6
30min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Rozgrzac piekarnik do 175 stopni. Do TM wlozyc 4 łyżki masła "Miksowanie" 0,5 "Podgrzewanie" 50"Wolne gotowanie" 3min
- Do masla dodac ok 200g ciasteczek owsianych plus opcjonalnie odrobina cynamonu "Miksowanie" 4"Wolne gotowanie" 10 sec
- Masę ciasteczkowa przełożyć do papilotek na muffinki
- Przygotować masę serową dodając 3 jajka, 500g twarogu sernikowego i puszkę słodzonego mleka skondensowanego "Miksowanie" 5 "Wolne gotowanie" 20sec
- Mase przelać do muffinek. Powinna być rzadka. Piec 15min w 175 stopniach. Pp wyjeciu z piekarnika ostudzić. Polać wierzch każdej muffinki dokowej roboty slonym karmelem i opcjonalnie udekorować bitą smietana I posypać cynamonem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz