Tu jesteś:
4
Składniki
480 g
Wątróbkowe psie smaczki
- 300 gramów wątróbki, (wieprzowa lub drobiowa)
- 1 jajko
- 50 gramów oleju, (można użyć oleju z łososia dla psów)
- 6 łyżek skrobia ziemniaczana
-
6
45min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Wątróbke osuszyć i pokroić w 3cm kostke (jeśli wieprzowa) , drobiowe wrzucamy w całości do naczynia miksującego.
- 2. Dodać 1 jajko, 50gr oliwy i 6 łyżek skrobii ziemniaczanej
- 3. Ustawić czas na 20 sek. /. obroty 10 (zblendować)
- 4. Masę zgarnąć za pomocą kopystki ze ścianek naczynia miksującego, przełożyć do rękawa cukierniczego i następnie wyciskać małe ciasteczka na wcześniej przygotowaną blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Piec partiami w temperaturze 180 stopni C ok.7-8 minut (termoobieg)
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Rozgrzać wcześniej piekarnik do 180 stopni (termoobieg)
Przygotowane przysmaki można prżechowywać ok 7 dni (świeże). Ja podzieliłam na 5 porcji w woreczkach strunowych i zamroziłam
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz