3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

FASOLA PO ARGENTYŃSKU WIOLETTA


Wydrukuj:
4

Składniki

FASOLA PO ARGENTYŃSKU WIOLETTA

  • 1/2 czerwonej cebuli, około 80g (przekrojonej na pół)
  • 1 ząbek czosnku
  • 16 g oliwy z oliwek extra vergine
  • 1/2 czerwona papryka, około 150g
  • 1/2 zielona papryka
  • 240 g białej fasoli, z puszki, odsączonej
  • 400 g pomidorów, z puszki
  • 10 g koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
  • 6
    35min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, dodać oliwę, rozdrobnić 3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, dusić 2 min 40 s/120°C/obr. 1.
  2. Dodać czerwoną paprykę i zieloną paprykę, dusić 4 min 30 s/120°C//obr. .
  3. Dodać fasolę, pomidory, koncentrat pomidorowy, wodę, koncentrat bulionu warzywnego, cząber, bazylię, sól, pieprz, cukier i oliwki, przemieszać kopystką, gotować 7 min 30 s/100°C/Obroty wsteczne/obr. Mieszanie. Fasolkę po śródziemnomorsku podawać na ciepło
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy