thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
2 litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy

Składniki

Zupa jarzynowa z kurkami

  • 250 gramów świeżych kurek
  • 30 gramów białej cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku, obranego
  • 20 gramów masła
  • 250 gramów włoszczyzny pokrojonej na kawałki, marchew, pietruszka, seler, por
  • 100 gramów ziemniaków, obranych i pokrojonych na kawałki
  • 1-2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
  • 1 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki soli morskiej
  • 2 liście laurowe
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 30 gramów kaszki manny
  • 100 gramów słodkiej śmietany 18%, lub mleczka kokosowego
  • 2 łyżeczki świeżego tymianku, posiekanego
  • 1/2 łyżeczki cukru, opcjonalnie

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sposób przygotowania
  1. 1.Kurki starannie oczyścić
    2. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3-5s /obr 5
    3. Dodać masło, dusić 3min/poz Varoma/obr .1.
    4. Dodać włoszczyznę i ziemniaki rozdrobnić 5s /obr. 5
    5. Dodać, kurki, przyprawę uniwersalną, koncentrat bulionu mięsnego i warzywnego, pieprz, sól, liście laurowe, ziele angielskie.
    6. Dodać wodę i gotować 30 minut /100stopni C / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.1.
    7. W trakcie gotowania 5 minut przed końcem wsypać kaszkę mannę, wlać śmietanę i delikatnie zamieszać kopystką.
    8. Ugotowaną zupę posypać tymiankiem.

Porady

Zupę można podawać z grzankami z kawiorka lub bułki.Tymianek można zastąpiś natką pietruszki

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa jarzynowa z kurkami

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: