thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 1 cebula duza
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 marchew
  • 1/2 Pora
  • 1 pietruszka korzeń
  • 1/2 cukinii
  • 2 łyżeczki przyprawy TM
  • 3 3 liście jarmużu
  • 1 brokul

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Pożywna, aksamitna zupa z brokuł i jarmużu
  1. Cebula i dwa ząbki czosnku zmielić 5 sec obroty na 6, następnie 2 min. poddusić 2 min na 90° na 20 ml. oliwy, dodać pociętą marchewkę, pietruszkę, 2,5 cm pora, podzielony na kawałki brokuł, dwie garści jarmużu, pół cukinii dwie łyżeczki przyprawy uniwersalnej TM lub dwie kostki rosołowe, 650 ml wody. Gotować 20 minut 90 ° obroty na 2. Kolejno zmiksować obroty na 10 przez 15 sec. Przed podaniem dołożyć kiełki brokuł posolić i popieprzyć do smaku.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pożywna, aksamitna zupa z brokuł i jarmużu

Wydrukuj:

Komentarze

  • września 7, 2016 at 11:01

    Cieszę się bardzo, że przepis się sprawdził.  Dzisiaj dodałam nową zieloną zupę zapraszam do przetestowania.

  • stycznia 22, 2016 at 11:14
    5.0

    Wykonałam tę zupę już kilukrotnie i za każdym razem wychodzi bardzo smaczna! U mnie na talerzu bez kiełków. Pycha!

  • grudnia 23, 2015 at 11:18
    5.0

    Przepis wyśmienity,  własnie trochę wczoraj powiało wiosną na talerzu.  Dodałem na koniec jeszcze koperek i tarty pamezan a do warzyw dorzuciłem seler,  choć nie wiem, czy seler naciowy nie byłby lepszy ( włoskie przepisy na zupy zawierają częśto seler naciowy)