Składniki
- 260 g pieczarek
- 160 ziemniaków
- 200 g warzyw, (por, seler, pietruszka, marchew, cebula)
- 1/2 serka topionego, (najlepiej śmietankowego)
- 1 kostka grzybowa Knora
- 4 łyżeczki przyprawy warzywnej
- przyprawy (ziele angielskie, pieprz, liść laurowy)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Odłożyć 3 pieczarki na bok, resztę wraz z ziemniakami rozdrobnić - 10 s. obr. 4.
Wrzucić kostkę rosołową i założyć koszyczek z warzywami, przyprawami i pokrojonymi w paski pieczarkami które odłożyliśmy wcześniej.
Wlać 1,5 l. wody i gotować - 100 stop. C, 20 min., obr. 2.
Po 10 min. zmniejszyć temp. do 90 stop. C. i dodać serek topiony.
Na koniec zmiksować zawartość garnka - 10 s., obr. 6
a na talerz wyłożyć pokrojone pieczarki z koszyczka.
Jeszcze tylko nieodzowna pietruszka (dla witamin i kolorku).
Smacznego!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze