Składniki
do podania
- 1 mała czerwona papryka
- 50 g obranych ogórków gruntowych
- kostki lodu
------------------
- sól i pieprz do smaku
- 1 szczypty papryczki chili
- 15 g octu balsamicznego
- 40 g oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku, /duże/
- 100 g ogórków gruntowych, /ja preferuję gruntowe, ale szklarniowe też są ok/
- 500 g pomidorów, /pysznie dojrzałych/
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Następnie wszystkie składniki na zupę wrzucić do TM, rozdrobnić 45s/obr.5 i wymieszać 2s/obr.10.
Przelać zupę do garnka (lub prosto na talerze).
Ogórki i małą czerwoną paprykę rozdrobnić: 5s/obr.5
Udekorować rozdrobnionymi warzywami talerze z zupą, na końcu wrzucić do zupy kostki lodu (po 2 lub 3)
Porady
Taka o - wersja gazpacho, zaczerpnięta od Blogerki: //strawberriesfrompoland.blogspot.com/2010/07/kulturalne-nasycenie.html
Polecam
Każdy upał uwielbia chłodniki, a ten chłodnik jest rewelacyjny.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Uwielbiam chłodniki - z pewnością wypróbuję pewnego upalnego dnia
Are you sure to delete this comment ?