Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
2 litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy

Składniki

Surówka

  • 1 cebula
  • 1 obrane jabłko
  • 1 ogórek konserwowy
  • 3-4 łyżki majonezu

na 4-5 osób

  • 3 ząbki czosnku
  • 3 suszone grzyby
  • 2 listki laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 1 kostka grzybowa
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 łyżki majeranku
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • pieprz, do smaku
  • 3 łyżki octu
  • 550 g buraków
  • 1,4 litra wody gorącej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Barszcz
  1. Buraki obrać i pokroić na kawałki, wszystkie składniki OPRÓCZ WODY,LISTKÓW LAUROWYCH I ZIELA, umieścić w naczyniu i rozdrabniać 20 sek/obr 6

  2. Uzupełnić gorącą wodą, dodać listki laurowe i ziele angielskie. Ustawić czas 15 min/SF/obroty 2. Uważać, podczas gotowania może pryskać.

  3. Po ugotowaniu wyjąć listki laurowe i ziele, buraki odcedzić na koszyczku, barszcz doprawić wedle uznania

  4. Sałatka z buraków
  5. Ostudzić buraczki z barszczu

  6. Cebulę, jabłko i ogórek konserwowy rozdrobnićczas 6 sek/obroty 5

  7. Dodać do buraczków, doprawićdo smaku solą,pieprzem

     

  8. Dodać 3-4 łyżki majonezu, zamieszać 5 sek/ obroty 3

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Barszcz wigilijny i surówka z buraków

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: