thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
2h 0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Sernik wiedeński z masą krówkową

ciasto

  • 800 g sera białego półtłustego
  • 250 g masła roztopionego
  • 1,5 szklanki cukru
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • 2 budynie waniliowe
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 8 jajek
  • pół puszki masy krówkowej
  • 70 g migdałów w płatkach

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sernik wiedeński
  1. Nagrzewamy piekarnik do 130 ° C nastawiając grzanie góra-dół.

    1.W TM zakładamy motylek następnie dodajemy masło i cukier.Nastawiamy na 6 min 37° obrót 4.

    2. Po tym czasie dodajemy po jednym żółtku i dalej ubijamy ok 4 min obrót 4.

    3. Do misy przez otwór dodajemy po kawałku sera nastawiamy 6 min obrót 4.

    4. Jak już ser będzie wymieszany przez otwór dodajemy budyń, mąkę i śmietanę .

    5. Następnie ubijamy białka na sztywną pianę i łączymy delikatnie z serem.

    6. Na dno formy do pieczenia wykładamy papier do pieczenia. Przelewamy powstała masę i pieczemy 2 godziny.

    7. Na ostatnie 10 min podnosimy temperaturę do 150 °C. Kiedy sernik ostygnie smarujemy go masą krówkową i posypujemy migdałami

Porady

Sernik zostawiam do ostygnięcia w piekarniku.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik wiedeński z masą krówkową

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?