thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Zupa

  • 75 g cebuli
  • 15 g masła klarowanego
  • 150 g warzywa mieszane
  • 120 g mięsa z królika
  • 1100 g wody
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej TM
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 300 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 140 g szczawiu, usmażonego na maśle
  • 30 g śmietany 30 %
  • szczyptę pieprzu
  • 1 łyżeczki sosu sojowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do misy wkładamy cebulę nastawiamy 5 sek obrót 5, zgarniamy na dno naczynia dodajemy masło i dusimy 2 min 120 ° obrót 1. Po tym czasie dorzucamy warzywa pokrojone na kawałki siekamy 4 sek obrót 5. Dodajemy mięso z królika i dusimy 5 min Varoma obrót wsteczny 1. Dodajemy wodę, przyprawy, lubczyk, ustawiamy 15 min 100° obrót wsteczny pozycja łyżki. Po upływie czasu dodajemy ziemniaki i gotujemy 11 min 100° obrót wsteczny pozycja łyżki. Jak ziemniaki się ugotują dodajemy szczaw, śmietanę i sos sojowy ustawiamy 3 min 100° obrót wsteczny pozycja łyżki. Podajemy  z ugotowanym jajkiem. Smacznego.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa szczawiowa

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?