thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

LANY CHRUST

Przygotowanie ciasta na lany chrust

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • szczypty soli
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 i 3/4 szklanki mleka, można zamienić na roślinne
  • 1/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczek spirytusu rektyfikowanego 96%
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miskującym. Zmiksować obr.4/30sekund
  2. Rozgrzać olej (ok 3cm) na średniej patelni.
  3. naszykować butelkę po małym napoju, w zakrętce wywiercić otwór o średnicy ok. 5mm
  4. Przelać do butelki porcję masy. Wylewać, na rozgrzany olej, tworząc spiralki (od zewnątrz do wewnątrz).
  5. smazyć na złoty kolor. Przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę. Położyć na ręczniku papierowym. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

LANY CHRUST

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: