- TM 31
Składniki
- 1/2 szklanki letniego mleka
- 190 ml puree z dyni
- 30 ml oleju
- 2,5 szklanki mąki
- 15 g świeżych drożdży
- 1/3 szklanki cukru
- szczypta soli
- płaska łyżeczka cynamonu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
* do naczynia miksującego włożyć drożdże z 1 MT mleka i odrobiną cukru - podgrzać temp 30 st/czas 2 min/ obr 2
* dodać pozostałe składniki i wyrabiać ciasto - czas 3 min/ poz Interwał
* uformować kulę i odstawić do wyrośnięcia na ok 1,5 h
* po tym czasie zbić ciasto pięścią i jeszcze raz delikatnie wyrobić
* przełożyć do formy do pieczenia - u mnie długa keksówka taka jak do wypieku chleba
* przykryć ściereczką i ponownie zostawić do wyrośnięcia - na ok 1 h
* piec w piekarniku nagrzanym do 175 st przez ok 35-45 min - do suchego patyczka
Porady
na górę ciasta można przygotować kruszonkę
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Drożdżówka miękka, pulchna, smaczna.
Are you sure to delete this comment ?