thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 19/02/11
zmieniono dnia: 30/08/17

Składniki

  • 60 gcałych orzechów
  • 60 g całych migdalow
  • 200 gcałych migdałów
  • 250 g cukru
  • 3 jaja
  • 100 gmasła lub margaryny
  • 1 p. proszku do pieczenia
  • 500 g mak, i

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 60g migdalow i 60 g orzechow grubo posiekac 10 sekund obroty 5 (dodac na samym koncu i recznie zagniesc)

    200g migdalow zmielic 10sekund obroty 8 dodac pozostale skladniki i 3 minuty obroty 3-4 pomagajac sobie kopystka wyrobic. Wyjac ciasto dodac grubo posiekane orzechy i migdaly i uformowac z ciasta 6 rolek.  Na blache wylozona pergaminem poukladac rolki i piec w temperaturze termoobieg 160 stopni przez 20 minut.

    Wyjac blache z rolkami i ostrym nozem pokroic na male kawalki o grubosci okolo 1-1,5 cm. Pokrojone male ciasteczka ulozyc na blasze lub na dwoch i piec jeszcze raz do lekkiego zrumienienia okolo 20 minut. 

    Cantuccini to wloskie ciasteczka zwane tez sucharkami.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Cantuccini

Wydrukuj:

Komentarze