- TM 31
Składniki
- Ciasto na naleśniki wątrobowe:
- 600 gram wątróbki (zamrożonej w kawałkach; najlepiej mieszanej - drobiowa+wieprzowa lub inna kombinacja )
- 0,5 l mleka 3,2% (nie UHT)
- 3 szt. cebuli (duże)
- 1-2 łyżkistoł. mąki pszennej ( dla zdrowotności można zastąpić mąką orkiszową lub mąką z otrąb owsianych przyrządzonej z ziaren lub otrąb)
- 3 jaja
- sól i pieprz do smaku
- 1 MT oleju słonecznikowego
- Dodatki do przekładania:
- majonez czosnkowy z 1 jajka, (patrz "Dobre gotowanie" str. 138
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wykonanie:
- na wirujące noże wrzucić 4-5 ząbków czosnku, przygotować majonez, przełożyć do innego naczynia
- umyć naczynie miksujące
- włożyć do naczynia TM wszystkie składniki, oprocz mleka i oleju, miksowac 30 sekund obr. 7-9- dodać mleko i olej - miksować 20 sekund obr. 4-5.Powinno wyglądać jak ciasto naleśnikowe.
l Smażyć na patelni jak naleśniki. Ułożyć na płaskim talerzu lub tortownicy warszwami, smarując majonezem z czosnkiem każdą warstwę. Pokroić jak tort trójkątikami, posmarować obficie majonezem, udekorować natką lub listkami pietruszki, drobno posiekanym koperkiem i...SMACZNEGO !!!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?