thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6
Czas przygotowania
50min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 11/12/13
zmieniono dnia: 11/12/13

Składniki

  • 2 duże piersi z kurczaka (ok. 0,5 kg), 250g szpinaku mrożonego, 135g sera fety, pokrojonego w kostkę, 8 pomidorów suszonych z zalewy, pokrojone w paseczki sól, pieprz, 3 ząbki czosnku, słodka papryka w proszku, 4 łyżki masła , 2 łyżki słodkiej śmi

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć, rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić, podsmażyć  10 min. na patelni dodając 2 łyżki masła, śmietankę i rozdrobniony   w Thermomixie  (3-4 sek –Obr 6-7) czosnek. Pod koniec dodać sól i pieprz. Wystudzić , połączyć  z serem i pomidorami. Mięso posmarować nadzieniem, zwinąć i mocno obwiązać bawełnianą nicią. I obtoczyć w słodkiej papryce.. Patelnię ponownie rozgrzać, dodać  pozostałe masło  i obsmażyć roladę ze wszystkich stron.. Do naczynia wlać 0,5 l gorącej wody, roladę ułożyć na dolnej przystawce Varomy i parować  30 min. Można podawać na zimno jak i na gorąco  Smacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Świąteczna rolada z kurczaka

Wydrukuj:

Komentarze

  • maja 4, 2016 at 12:00
    5.0

    przepyszna. Nie wyszło mi jedynie zwijanie, mniam, mniam 

  • listopada 26, 2014 at 20:19

    Bardzo dziękuję tmrc_emoticons.)

  • listopada 21, 2014 at 11:42
    5.0

  • listopada 21, 2014 at 11:40
    5.0

    Witam, pytanie jest  jak najbardziej na  miejscu.Może nie doprecyzowałam opisu. Z tej ilości wychodzi jedna rolada. Dwa płaty z miesa nalezy "założyc " jeden  na drugi  tak -by wyszedł jeden większy płat.Po to tylko by łatwo dał sie zwinąć  w jedną , większa roladę. Można tu użyć równeż jednej piersi z indyka , ponieważ jest ona większa od piersi z kurczaka i będzie po prostu łatwiej .

     Pozdrawiam  tmrc_emoticons.)

  • listopada 20, 2014 at 21:37

    Mooże głupie pytanie... ale czy to wychodzą dwie rolady (bo 2 piersi), czy to trzeba jedną pierś smarować, a drugą przykryć i związać razem? Dziękuję za odpowiedź!

  • kwietnia 3, 2014 at 20:51
    5.0

    wypróbuję ją na święta Wielkanocne, mam nadzieję, ze się uda, bo wygląda smakowicie tmrc_emoticons.)

  • grudnia 15, 2013 at 20:33
    5.0

    Polecam   i życzę smacznego tmrc_emoticons.;)

  • grudnia 13, 2013 at 21:03
    5.0

    Cieszę się Małgosiu z Twojego nowego przepisu.Ja osobiście nie przepadam za szpinakiem, ale moja rodzina będzie zachwycona.Pozdrawiam Cię serdecznie i czekam na nowe przepisy.


         Teresa Gnutek

  • grudnia 13, 2013 at 15:10
    5.0

    Rolada wygląda wspaniale i znając dobry smak autorki jestem przekonana ,że będzie bardzo smaczna. Na pewno zrobię jutro na obiadek. Potrawa posiada wszystkie zalety które lubię jest smaczna , zdrowa i łatwa w przygotowaniu . Gorąco polecam

    Ola Cooking 1

  • grudnia 13, 2013 at 11:04
    5.0

    Małgosiu cieszę się, że masz takie zdolności kulinarne. Rolada wygląda zachęcająco aby spróbować ją zrobić. Faktycznie fajny pomysł na coś nowego na święta i nie tylko. POZDRAWIAM.tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

Are you sure to delete this comment ?