Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
likier
- 1 puszki mleka skondensowanego, słodzonego
- 1 puszki mleka skondensowanego niesłodkiego
- 500 wódki
- 200 g wiórek kokosowych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wiórki kokosowe wsypać do słoika zalać alkoholem i zakręcić. Zostawić na 2 tygodnie, po tym czasie odsączyć wiórki za pomocą koszyczka , a odsączony alkohol wlewamy do naczynia miksujacego i dodajemy pozostałe składniki. Mieszać 10 s obr 2. Przelać do butelek .
Porady
Wiórki można wykorzystać do ciasta z kremem
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
A te wiórki zalane wódką przez 2 tygodnie trzymamy w lodówce czy w temperaturze pokojowej?
Pycha, ale ja dodaję więcej alkoholu ok. 0,7l.
Genialne i szybkie dziękuję
Pychota!!! Uwielbiam wszystko co kokosowe <3
ja przechowuje w lodówce i za długo nie stoi bo znika w niewyjaśnionych okolicznościach pozdrawiam
Dzięki za wyjaśnienie. Zabieram się za testowanie. A jeszcze pytanie: ile taki likier może potem stać i gdzie go przechowywać?
;o)
poprawione
Chyba płyn bo wiórki można użyć do ciasta z kremem.Patrz wskazówka
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Trochę tu niejasności:
"Zostawić na 2 tygodnie, po tym czasie odsączyć wiórki za pomocą koszyczka , wrzucić do naczynia miksujacego i dodac pozostałe składniki."
Do koszyczka wrzucić wiórki kokosowe czy wlać płyn powstały po ich odcedzeniu?
;o)
Are you sure to delete this comment ?