Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 20/04/12
zmieniono dnia: 01/06/13
Składniki
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 cebula
- 40 gramów oleju z oliwek
- 50 gramów suszonych prawdziwkòw namoczonych uprzednio w wodzie przez 30 min
- 350 gramów ryzu na risotto (czas got. 13-15min)
- 100 gramów bialego wina wytrawnego
- 900 gramów wrzącej wody
- 1 łyżek kostki rosolowej grzybowej TM
- pieprz, sól do smaku
- 20 gramów miekkiego masla lub margaryny
- 40 gramów tartego parmezanu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Rozdrobnic pietruszke: 3sek / obr 7, odlozyc na bok. Do naczynia wlozyc cebule: 3sek / obr 5. Dodac olej, grzyby (wycisniete), podsmazyc: 3min / 100° / "Obroty wsteczne" / obr 1. Dodac ryz i wino: 3min / 100° "Obroty wsteczne" / obr 1, bez miarki. Dodac wode i kostke, doprawic sola, gotowac bez miarki: 13-15min / 100° / "Obroty wsteczne" / obr 1. Na koncu dodac pietruszke, maslo i parmezan, wymieszac kilka sek "Obroty wsteczne" .
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Czy 50 g suszonych prawdziwków to waga suchych czy PO namoczeniu i odsączeniu ?
Bardzo dobry przepis. Mozna zamienić spokojnie na pieczarki i zwiekszyć ich ilość.
Bardzo dobry przepis. My dodalismy zamiast suszonych grzybow dzikie pieczarki i do tego usmazona wolowinke . Pozdrawiamy
Polecam Alu Daj znac czy smakowalo A tak na marginesie, to spojrzalam na przepis i ze zgroza zobaczylam, ze znowu wyskoczyla ta diabelska maslanka Ma byc maslo lub margaryna. Juz poprawilam. Wyskakuja sobie czasem same inne nazwy Pozdrawiam
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Już mam pomysł na jutrzejszy obiad - dziękuję
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Nie wiem o co chodzi, Gabrysiu :O :O :O Pogubilam sie :O :O :O Ale risotto jest pycha Polecam Buziaczki kochanie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Dzięki Veroniczko. Nie wiedziałam, że ten przepis zamieściłaś juz dawno. Toż to właśnie zupełnie podobne risotto, lecz ze świeżych grzybów, stało się specjalnością restauracji "uzdrawianej" przez Magdę Gessler w Poznaniu. :O Dodałam do ulubionych.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Pyszności
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Are you sure to delete this comment ?