Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 06/04/15
zmieniono dnia: 20/04/15
Składniki
Na puree
- 100 gramów mrożonych warzyw, np: brokuły, kalafior, marchewka
- 3/4 litra wody
- 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- 2 łyżki masła
- 2 szczypty pieprzu
- kilka liści mięty
- 400 gramów zielonego mrożonego groszku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Warzywa wkładamy do naczynia miksującego, zalewamy wodą, gotujemy czas 8 min, 100ºC obr. poz. "Mieszanie"
W połowie gotowania dodajemy liście mięty.
Odcedzamy wodę, dodajemy masło i przyprawy, mielimy 30 sek, obr. poz. 6
SMACZNEGO!
Puree z warzyw
Porady
Uwaga:
Danie jest lekko słodkawe, więc proponuję podawać raczej z białym mięsem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ciekawa propozycja na coś zielonego na talerzu... Koniecznie wypróbuję