thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
15 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

Rafaello

  • 15 migdałów całych
  • 1 łyżek masła
  • 2,5 łyżki miodu
  • 130 g wiórków kokosowych
  • 250 g mleka kokosowego
  • 100 g kaszy jaglanej surowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    masa
  1. do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wsypujemy kasze i prazymy 3 min/100 stopni/obr.1. wlewamy mleko i gotujemy 22 min/100 stopni/obr.1,5. w tym samym czasie na patelni prazymy 100g wiórków kokosowych na złoty kolor.

  2. gdy kasza bedzie gotowa odrazu wsypujemy do niej uprażone wórki i mieszamy 20 sekund/obr 6. Nastepnie dodajemy miód i masło i mieszamy 30 sekund 0br.6 . odstawiamy do przestygnięcia. 

  3. migdały moczymy w gorącej wodzie wtedy z łatwością zdejmiemy skórkę. Z przestygniętej masy lepimy kulki i do srodka wkładamy migdał na koniec optaczamy w wiórkach kokosowych i odstawiamy na talerzyk. Gdy wszystkie kulki będą gotowe odkładamy do lodówki to stężenia. SMACZNEGO

Porady

mozna dodać kilka kropel aromatu migdałowego 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Rafaello z kaszy jaglanej

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?