thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

Krem z avokado

  • 2 łyżeczki esencji waniliowej (do smaku)
  • 1 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki kakao
  • 4 łyżki miodu
  • 4 avokado (wydrążony miąższ)

Dżem dyniowy

  • 3 łyżeczki cukier żelujący/agar
  • sok z 1 cytryny
  • 250 g jabłek
  • 150 g cukru
  • 500 g dyni

Biszkopt ryżowy

  • 150 g cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 340 g kleiku ryżowego (2 opakowania)
  • 6 całych jajek
  • 300 g masła lub margaryny bezmlecznej
  • 2 łyżeczki sody lub proszku do piecznia
  • 4 łyżki wiórek kokosowych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Całość
  1. Wszystkie krążki złożyć razem, jeden na drugim i dowolnie udekorować.

  2. Dżem dyniowy
  3. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć obraną dynię, pokrojoną w kostkę,  cukier rozdrobnić 30sek/obr10. Dodać  jabłka  pokrojone  w ćwiartki oraz  agar (zdrowszy i po wielokrtnym podgrzaniu  zachowuje właściwości  żelujące). Gotowć 10 min temp. varoma. Dodać sok z cytryny,  zmiksować 50 sek /obr 10. Przestudzić dżem i posmarowć  każdy krążek oddzielnie.

  4. Biszkopt ryżowy
  5. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wsypać  cukier, zmielić na puder: 6 sek /obr10. Wbić jajka, utrzeć 30 sek/obr 6. Dodać pozostałe  składniki  i ucierać przy pomocy  kopystki 20 sek /obr5 . Masę podzielić na 4  równe części. Przełożyć  do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec  każdy  krążek oddzielnie 7-10 min. w temp 170 stopni.

     

     

     

  6. Krem z avokado
  7. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć miód, kakao, sok z cytryny. Utrzeć 20sek/obr5. Zgarnąć kopystką ze ścianek naczynia, nałożyć na noże  motylek, dodać wanilię, wydrążony  miąższ  z awokado  i ucierać 30 sek/obr4. Posmarować czekoladowym  kremem każdy krążek tortu.

Porady

Tort polecam  dla osób  będacych  na diecie bezglutenowwej i bezmlecznej.Rowniez jaja kurze mozna zastapić przpiórczymi jesli ktoś  nie  może jaj kurzych ,wówczas nalezy  zwiększyc ich ilość do 9 szt.

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Dietetyczny tort dla "małych i dużych"

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: