Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 26/08/14
zmieniono dnia: 31/07/17
Składniki
400 g obranych ziemniaków
- 1 cebula (50-60g )
- 80 g mąki żytniej pełnoziarnistej
- 5 g otrąb pszennych
- 350 g obranej młodej cukinii
- 3 jajka cale
- pieprz, do smaku
- sól, do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć pokrojone w kawałki ziemniaki, cukinie, cebule, jajka,otręby, mąkę, sól, pieprz do smaku (w/g uznania).
2. Wymieszać składniki 30s/obr. 5-6 (można uzyć kopystki).
3. Smażyć na patelni delikatnie posmarowanej olejem.
Placki ziemniaczane z cukinią- fit
Porady
Do placków polecam sos jogurtowo-czosnkowy.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Dla mnie osobiście masa zbyt rzadka... Chyba trzeba dać 2 jajka i więcej mąki... Osobiście już nie wypróbuję.
Brzmi zachęcająco - placki uwielbiam, więc trzeba wypróbowac!!
bardZo dobre, latwe i szybko sie robi, ja dalam mniej cukini bo tylko 1 mialam w lodowce ale i tak smaczne bardzo
Placki wyszły super!!! Ja do swoich dodałam jeszcze trochę oregano i bazylii a z sosem zaszalałam bo zrobiłam czosnkowo-majonezowy
Placuszki wyszły pyszne Bardzo delikatne, ale treściwe. Ja dodałam jeszcze majeranek i szczypiorek. Z tych proporcji wystarczy placków spokojnie dla 4 osób
dodane do wypróbowania
bardzo dobre pyszniaste...3 minuty roboty..
Placuszki bardzo dobre ja także zrobilam z sosem jogurtowo czosnkowym
Placki bardzo smaczne, delikatne. Świetne z sosem jogurtowo-czosnkowym.
Podoba mi zdrowy dodatek mąki żytniej i otrąb pszennych ( zamiast białej mąki). Dzięki za podzielenie się przepisem
Następnym razem zrobię z podwójnej porcji na dwa razy.
Pozdrawiam
Agata
Are you sure to delete this comment ?