Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Mujadara
- 250 gramów soczewicy zielonej, opłukana
- 150 gramów ryż brązowy
- 250 gramów biała cebula
- 75 gramów oliwa
- 1 porcje limonka, 1 sztuka
- 3 czubate łyżki orzechów
- 1/2 łyżeczki kuminu
- 1/2 łyżeczki piepr cayenne
- 1 łyżeczek sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Cebule przekrój na pół 5 sekund / 6
Przełuż do osobnej miski - Oliwa 2 minuty/ 120c / "Mieszanie"
Dodaj kumin i pieprz cayenne 2 minuty/ 120c /1
Dodaj posiekaną cebulę 5 minut/ 120c / "Obroty wsteczne" 1
Odłuż do miski - Wsyp opłukaną soczewicę
400 ml wody, sól 30minut/ 100c /"Obroty wsteczne" "Mieszanie"
Zmiel 25 sekund / 7 - W międzyczasie ugotuj ryż (opłucz w zimnej/ wrzątku/ zimnej; zalej wodą w proporcji 3:1, lekko posól i gotuj 20 minut po zagotowaniu.
Podpraż orzechy na patelnii bez tłuszczu - Dodaj cebulę, ryż, orzechy i sok z limonki
150 ml wody 10 minut/ 100c/ "Obroty wsteczne" "Mieszanie"
Przełuż do osobnego naczynia i dopraw pieprzem do smaku
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze